Jossain näin kuvan tällaisista hauskoista jälkiruoista, kuva jäi mieleeni ja päätin tehdä rapukutsujen jälkiruoaksi pieniä kukkaistutuksia. Pienten annoskuppien pohjalle keitin suklaapannacottaa ja annoin sen hyytyä yön yli. Pintamullaksi murskasin puoli paketillista Oreo-keksejä ja pikkukiviä kuvaa Fazerin taloussuklaarouhe, jota sekoitin noin puoli desilitraa keksimurujen joukkoon. Kesän amppeliorvokki kukkii vielä, ja leikkasin sieltä kukan joka ruukkuun, lehdiksi istutin yrttiruukustani mintun kukkivia latvoja, osa on mansikkaminttua ja osa anannasminttua. Tähän voi käyttää kaikkia syötäviä kukkia ja yrttejä. Yhdessä ruukussa on pari oksaa kolayrtistä.
Suklaapannacottaa, tai oikeastaan suklaavanukkaita olen keitellyt, kun apen keittiön varastoista löytyi monta laatikollista hyytelösokeria, jolle piti keksiä käyttöä. Yksinkertaisesta annoksesta tulee 5 annosta pannacottaa
SUKLAAPANNACOTTA
1 dl hyytelösokeria
1 dl kaakaojauhetta
5 dl kermamaitoa (ihan rasvattomasta olen tehnyt)
Vaniljasokeria tai jotain makuaromia
Kuumenna linnoitetuissa kattilassa maito, hyytekösokeri ja kaakaojauhe, anna kiehua puoli minuuttia. Ota pois liedeltä ja mausta. Usein käytän banaaninmakuista aromia. Annostele laseihin tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Syöjät ihmettelivät, mitä tämä on, mutta rohkeasti kaikki upottivat lusikkansa multaan ja kaikkien mielestä oli oikein hauska jälkiruoka.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.