image.jpg

Ihania, ruskeita, tuoreita korvasieniä! Korvasieni: erittäin myrkyllinen, mutta oikein valmistettuna erittäin herkullinen ruokasieni, kuten sienikirja määrittelee.

Bongasin tori.fi:stä ilmoituksen myynnissä olevasta korvasienierästä. Korvasienethän ovat suurta herkkua ja niiiden käsittely on tuttua jo lapsuudesta, kun äiti niitä ryöppäsi. Itse en ole vuosiin poiminut korvasieniä, koska en oikein tunne paikallisia maastoja enkä harrasta metsässä samoilua, jolloin saattaisi törmätä hyviin sienipaikkoihin. Joskus kuitenkin olen korvasieniä poiminut Kuusamossa, tuolloin niitä saatiinki ämpärikaupalla, ja saattaapa pakastimessa olla vieläkin joku pikku nyssäkkä tuosta saaliista. Jostain syystä näillekin herkuille pitäisi olla jokin spesiaali tilaisuus, jotta niitä raaskisi syödä. 

image.jpg

Kahdessa kattilassa ryöppään sieniä, niin paljon niitä on. Ohjeet neuvovat keittämään väljässä vedessä kahteen kertaan, vesi vaihdetaan välissä ja kaadetaan pois, ja sienet huuhdellaan välissä myös.. No, äiti keitti kolmesti, joten kolmessa vedessä minäkin korvasienet keitän - kerta kiellon päälle ja ihan varmuuden vuoksi.

Tässä EVIRAN ohje korvasienten käsittelylle

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikeryhmat/kasvikset/ruokasienet/korvasienten-kasittely-ja-varoitusmerkinnat/