Dansuckerin nettisivuilla oli hauskankuuloisia variaatioita perinteisestä simasta. Ensimmäiseksi kokeiluun läksi granaattiomenansiemenistä tehty sima. Ennen olen tehnyt siman ihan perinteisellä fariinisokeripussin ohjeella.
SIMA GRANAATTIOMENANSIEMENISTÄ
1 granaattiomenan siemenet (puoli pussillista pakastettuja)
2 limetin mehu (sitruunat loppuivat, mutta limettejä oli)
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
4 litraa vettä
Herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Laita viiden litran kattilaan granaattiomenan siemenet ja sitruunamehu ja sokerit. Kaada kiehuva vesi päälle (minä laitan 1 litran kiehuvaa ja 3 litraa vesijohtokylmää, niin ie tarvitse jäähdyttää) ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Lisää hiivanokare. Anna olla huoneenlämmössä vuorokausi, pullota puhtaisiin pulloihin, ripauta pulloihin muutama rusina. Säilytä jääkaapissa, sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.