777191D9-D413-44CF-A234-A0C2D1382CA8.jpg

Koulun joululoma on alkanut ja lapset saaneet todistuksensa, laulaneet koululla viimeiset joululaulut ja syöneet joulupuuron ja vaihtaneet lahjat kavereitten kanssa. Nyt ehditään kaupungille viimeisille jouluostoksille ja muille asioille.

Kaupungintalon edessä on komea joulukuusi valaistuine palloineen, torilla on joulutori viehättävine myyntikojuineen. Kojuissa myydään lämmintä glögiä ja pieniä piiraita, nahkarukkasia, villasukkia ja -housuja, vanhoista kolikoista askarreltuja koruja. Isä Nieminen yrittää harhauttaa äitiä, jotta voisi ostaa yllätykseksi korvakorut joululahjaksi: "Onko Minttu kirjastossa? Voisimme lähteä katsomaan Stockmannin jouluikkunaa kaikki yhdessä, jos haet Mintun kirjastosta". Äiti lähteekin Minttua vastaan, koska hän arvaa tytön tarvitsevan kantoapua lomalukemiseksi lainaamiensa kirjojen kanssa, "Jäikö muille mitään lainattavaa?" kysyy äiti nähdessään Mintun täpötäyden repun ja kirjastokassin. Lukutoukka on todella varautunut lomaan.

Jouluikkunan luona tavataan tuttuja ja ihastellaan yhdessä näyteikkunaan luotua satumaata, jossa siimojen avulla liikkuvat pehmolelut elävät joulunaikaa. Nukkuva kissa hengittää kuten joka vuosi ennenkin, pöllö lentää oksalle ja hiirineidot tanssivat balettia ja pienet jänikset ovat luistelemassa. Siilirouvalla on kotoisaa takkatulen loisteessa, jossa hän on leipomassa piparkakkuja ja oravalla on värikäs ompelimo. Runsaissa yksityiskohdissa riittää ihasteltavaa pitkäksi aikaa. 

Perhe käy tällä kerralla ostamassa kauppahallin herkkupuodeista jouluherkkuja: maksapateeta , savuporoa ja erilaisia sillejä. Leipomon myymälässä on myynnissä myös herkkulakritsaa, jota ostetaan myös saaristolaislimpun lisäksi. Isä varaa vielä aattona haettavaksi tuoretta leipää. 

 

Pistetilanne muuttuu jännittäväksi, Possu kirii, ja vielä voi tapahtua vaikka mitä. 

Beate 7 pistettä

Possu 4 pistettä
Repu 3 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 3 pistettä 

Anne 2 pistettä

Anjuska 1 piste

Mira 1 piste