38A9E486-EC7D-43B8-AC5A-4E22ECDED0F8.jpg


On koulun joulujuhlan ilta. Koulu on valaistu, ulkona on somisteena puihin ripustettuja kristallikruunuja, ja oppilaat ovat koristelleet sisätilat jouluisilla askarteluillaan ja käsitöillään. Perheet saapuvat katsomaan esityksiä, vanhemmat tervehtivät tuttujaan iloisina ja pienet sisarukset etsivät luokkien viereltä isompien sisarusten naulakoita, joihin ripustaisivat toppahaalarinsa,

Ruokalassa vanhempainyhdistys pitää kahviota, jossa kahvin ja teen kanssa voi nauttia perinteisiä mokkapaloja ja joulutorttuja, lapsille tarjotaan sydänpipareita ja sekamehua. 

Esiintymisvuoroiset koululaiset ovat valmistautumassa jännittyneinä esiintymisiinsä: näytelmiin osallistujat vaihtavat esiintymisvaatteita ja musiikkiryhmäläiset kokoavat soittimiaan. Opettaja ohjaavat lapsia valmistautumisessa ja rehtori on tervehtimässä vanhempia juhlasalin ovella. 
 

Katsomon valot sammutetaan ja esitykset voivat alkaa. Tokaluokkalaiset esittävät tonttu - ja lumihiutaletanssin, neljäs B esittää näytelmän Joulupukin muistinmenetys, jossa touhukkaan tontut saavat joulun lahjavalmistelut kommellusten kautta valmiiksi ja pukin muistikin palaa sopivasti aattona. Neljännen A-luokan tytöt ovat syksyllä osallistuneet koulujenväliseen tanssikilpailuun, sijoittuneet toiseksi, ja esittävät ohjelmanumeronsa nyt vanhemmille. Pojat ovat käsikirjoittaneet sketsisarjan koulun hassunhauskoista tapahtumista. Kuudennen luokan musiikkiesitykseen on valittu vaativa Debussyn Ranskalainen sarja, ja ahkeran harjoittelun jälkeen esitys sujuu lähes virheittä. Esitysten välissä on yhteislauluina tuttuja joululauluja kuten Joulupukki ja Petteri Punakuono ja Sydämeeni joulun teen. Viimeiseksi 2 B esittää perinteisen joulunäytelmän ja lopuksi laulettu Enkeli taivaan kostuttaa viimeistään äitien silmäkulmat.

Kun haalarit, toppatakit, pipot ja hanskat on puettu, päästään kotimatkalle hiljaisessa lumisateessa. Lapset ovat innoissaan ja kertovat tunnelmistaan ja aikuiset kehuvat kovasti esityksiä. Minttu heiluttelee vanhempaintoimikunnan arpajaisista voittamaansa pehmoheijastinta. Joonas olisi mielellään voittanut elokuvaliput, mutta ne menivät rinnakkaisluokan Lilan pikkuveljelle.

Beate 5 pistettä

Repu 3 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 3 pistettä 

Anne 2 pistettä

Possu 2 pistettä

Anjuska 1 piste