B974F025-150B-42A7-BE78-5DCA68A49865.jpg
Naapuri toi viikonloppuna Iltasanomat minulle luettavaksi ja lehdessä oli ruokaohjeita kesäkurpitsasta. Niinpä leivoin sitruunaisen kesäkurpitsakakun, koska kesän teema näyttää olevan kesäkurpitsa.

8FE56A2C-3CFB-47A0-B2E3-F8A0D2C21B29.jpg8C2D834B-43A2-42C3-BA9E-EF06C8ABE9D9.jpg

SITRUUNAINEN KESÄKURPITSAKAKKU

2,5 dl rypsiöljyä

3,5 dl sokeria

4 dl kesäkurpitsaraastetta

3 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta 

1 tl soodaa

0,5 tl suolaa

1 tl kanelia

1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
 

Kuorrutus:

150 g pehmeää voita

150 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 sitruunan mehu ja 1 sitruunan kuoriraaste


Vatjaa öljy ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, välillä vatkaten. Lisää kesäkurpitsaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen taikinaan. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 25 cm vuokaan tai leipävuokaan.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. 
Vatkaa kuorrutteen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.

D27496BB-7726-4487-94B9-EC1091FEDE50.jpg