Lokakuun SLY-paketissa sain ohjeen parini perheen suosimaan kurpitsakeittoon. Ohje löytyy:
http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/02/paahdettu-myskikurpitsakeitto.html
Vähän sovelsin sitä omien kaapinsisältöjeni mukaan.
PAAHDETTU KURPITSAKEITTO
Puolikas kurpitsaa, keskikokoinen
2 sipulia (puna- ja keltasipuli)
Oliiviöljyä
5 dl kasvislientä
Mustapippuria, chilikastiketta, savupaprikajauhetta
0,5 dl kermaa tölkinpohjalta ja 3 sulatejuustokolmiota, Lidl’n lehmäjuustoja
Kuori ja kuutioi kurpitsa, paahda pellillä uunissa n 200 asteessa puolisen tuntia, eli kunnes kuutiot pehmenevät. Pitäisi valella kuutioit öljyllä ja ripotella suolaa päälle, mutta olen paahtanut monesti ihan paljaaltaan.
Hauduta silputtua sipulia kattilassa öljyssä, lisää kasvisliemi ja mausteet sekä kurpitsakuutiot. Keitä vielä parikymmentä minuuttia, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma ja juusto.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.