Istuskelen sohvalla uudet, ruskeat villasukat jalassa. Jotenkin tuli vilpoinen olo, varmaan ihan väsymyksestä, kun töissä oli kiireinen päivä. Olihan meillä toki myös ikkunat auki, kun tuuletettiin paistetun lohen hajua. Perhe kävi mummula-reissulla Karsikosta ostamassa kalastajilta Perämeren lohta. 

image.jpg

Nämä uudet villasukat löytyivät paketista, jonka hain postista sen lohen syömisen jälkeen. Piti mennä postiin suoraan työmatkalla, mutta sain puhelimeen viestin, että polkupyörä on valmis jarruhuollosta. Hain ensin sen pyörän, jotta pääsen huomenna pyörällä töihin. Pyöräliike on eri suunnalla kuin posti ja unohdin tehdä mutkan postin suuntaan. Mutta näistä sukista: neulotut Niina Laitisen Suklaajoki-ohjeella ja saatteena lapussa ”suklaan ystävän sukat”. Ihan uskomatonta, miten hyvin parini tuntee minut - yksi harrastuksistani näet on Suklaayhditys! Ihan huippua! http://www.suklaayhdistys.com/

image.jpg

Parini oli valinnut seitsemän Niinan sukkaohjetta (en ole itse vielä ehtinyt printata Kodin kuvalehden ohjeita, mutta aikomus on kyllä se tehdä) suloisia ja kesäisiä ohjeita. Lisäksi ohje leppävirtalaisiin lapasiin. Kaunis perinnemalli tämäkin. Paketista löytyy myös kaksi suloista, pastellinväristä tiskiliinaa - nämä eivät todellakaan ole mitään rättejä. Nappeja, silmukkamerkkejä, Hand made -merkkejä... pientä tarpeellista suloisissa organzapusseissa. 

image.jpg

Kesäisen värisiä lankoja: ”jos ei innosta neuloa ohuita sukkia, niin voi neuloa huiveja”, vinkkaa parini. Nyt minulla on kuitenkin ohuiden sukkien kausi, ohuet sukat ovat mukavammat kengissä. Schachenmayr Regia cotton color -lanka on heleän keltavihreää, Regia pairfect -langasta saa kivat kuviosukat ja Austerman hand-painted on niin pehmeää, että saattaa jopa päätyä huiviksi. 

image.jpg

Herkkujakaan parini ei  ole unohtanut, paketista löytyy teetä ja tiskiliinaan sointuva suklaa. Paljastuskirje kirjekuoressa kertoo parini ajatuksista sny-kierroksesta. Kiitos Hepon, olet ollut aivan huippupari! Olen ollut innoissani jokaisesta paketista ja ne ovat tuoneet tervetullutta vaihtelua ja piristystä työntäyteiseen kevääseen, ihania paketteja, joista olen tykännyt ihan kaikista. Uskon, että neulomisinnostus palaa - niin kävi minullekin. Koululaisena ja opiskeluaikoina neuloin ja ompelinkin paljon, mutta työssäkäyvänä pikkulasten äitinä aika ja jaksaminen ei vain kaikkeen riittänyt. Kun lapset kasvoivat, ensin palasin liikunnan pariin ja nyt käsitöiden (oikeasti pitäisi varmaan lisäkouluttautua ja edetä uralla, mutta neulominen on kivempaa) Heidillä on ”emona” ihan ihmeellinen taito yhdistää pareja.