26C6D244-78ED-4AED-850F-822271E94580.jpg

Kuvassa on työpaikan lounastauon jälkeen jääkaappiin menevät, tähteet. Unohdin kuvata aikaisemmin.

Halusin testata jotain vaihtelua mokkapalojen kuorrutteeksi. Kaapissa oli pullo tyrnimehua, joten sitä siis. Kuorrutteesta tuli kauniin vaaleankeltaisia, johon koristeiksi kullanvärisiä ja mustia nonparelleja. Pohjasta tuli nyt lakritsamokkapalojen ohjeella tehtynä pienemmälle pellille tehtynä sopivan paksu ja pehmeän kuohkea. Kuorrute tuoksui ja maistui tyrnille, olisi ehkä riittänyt puoli desilitraa mehua.

TYRNIKUORRUTE MOKKAPALOILLE

75 g voita tai margariinia

0,75 dl tyrnimehua

6 dl tomusokeria

Sulata voi/margariini. Lisää joukkoon tyrnimehu ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen mokkapalapohjan päälle. Koristele nonparelleilla.