F1BA5226-6B6B-4028-A826-64A5AE6226CD.jpg
Harmaa marraskuu on takana ja on satanut valkoista puuterilunta, joka on jäänyt koristamaan puiden oksia. Vaikka illat ovat pimeitä ja päivöälläkin taivas on pilvinen, valaisee satanut lumi. Niemisen perheessä on aloitettu jouluvalmistelut pikkuhiljaa päivä kerrallaan.
1. adventtina Niemisen äiti on ottanut esille jouluvalot ja ripustaa ja sijoittaa niitä nyt paikoilleen. Keittiön ikkunalle hän asettelee hellästi vanhan, savijalkaisen kynttelikön. Vain yksi lamppu on palanut ja piti vaihtaa. Olohuoneen ikkunaan hän ripustaa paperitähden. 

Lapsuudessa kotona oli ikkunassa, kuten lähes kaikilla muillakin, oranssi paperitähti. Naapurin Sonja istui kotinsa keittiön ikkunassa katselemassa metsikön takaa loistavaa tähteä. Kun on menossa elämän kirkas keskipäivä, niin jopa vaatimaton oranssi paperitähti kultaisine muistoineen jaksaa ilahduttaa nostalgiallaan. Nyt ikkunaan ripustetaan valkoinen paperitähti ja lamppukin on kirkkaampi kuin 70-luvulla. Tähti kuitenkin kalpenee naapurin Erkan hohtavien kausivalojen rinnalla, pihaa koristaa valaisimista ja valaistuista pensasaita rakennettu ranskalainen puutarha, lapsia ilahduttavasti siellä on eläinhahmoja ja talven keskelle on tullut kuin lelujen kesä. 

 

Pisteen sai Repu, joka tunnisti Elämän kirkkaan keskipäivän