IMG_0271.jpg

Kuvia tulossa kakkuihin myöhemmin ohjeen kera

Jatkopalankin kanssa ruokapöytä kävi pieneksi eikä yksi kakuista mahtunut pöytään ollenkaan 👌 Laskeskelin toteuttaneeni Sen seitsemän sortin -kahvipöydän ihan omana versionani: seitsemää sorttia pikkuleipiä ja seisemän erilaista täytekakkua, vai olisiko sittenkin täytekakkubuffet?

Suolaisena tarjottavana karjalanpiirakoita munavoin ja kylmäsavulohilevitteen kanssa, kasvistäytteinen tuulihatturulla ja juustovoileipäkakku.

Pikkuleipinä lusikkaleipiä, lakritsalusikkaleipiä, marenkeja, banaanikinuski- ja pina colada-macaroneja, sitrus-mantelikeksejä ja pistaasikeksejä.

Täytekakkuja: red velvet cake, chocolate caramel cake, rommikakku, mansikkajäädykekakku, kolibrikakku, ananaskakku, juustokakku suklaaspray-kuorrutteella.

Red velvet caken teen sydänsisusvuokaan ( kiitos sopivankokoisesta taikinamäärästä ohjeessa Kakkumonsterille) ja tällä kertaa täytin karpalorahkalla ja kuorrutin vihreällä peilikiilteellä. Rahkatäyte ihan siksi, että on tuorejuustotonta tarjottavaa raskaana oleville ja peilikiillettä kokeilin rohkeasti ensimmäistä kertaa suoraan juhlakakun päälle. Mietin ensin kakun sivelyä voi- tai marenkikreemillä, mutta Pirkka-lehden ohjeessa kuorrute valutettiin suoraan kakun päälle. Ehkä olisi pitänyt sivellä se kreemikerros.

Chocolate caramel cake on Kakkumonsterin blogista löydetty ehdoton suklaakakkujen ykkönen, tuhtia tavaraa, helppo ja maukas ja näyttävä kakku. Tätä olen leiponut ystävättären juhlaan sokerimassalankarullilla korisreltuna ja työkaverin läksiäiskahville kakkupitsiperhosila koristeltuna. Nyt korisrelin jälleen kakkupitsillä. Sankarin kummisetä oli ihmetellyt, että syökö isoveli kakkupaperinkin 😋.

Rommikakku on puolison suvun juhlakakkuklassikko, jonka ohjeen Kirsti-täti varta vasten antoi minullekin, jotta perinne pysyy suvussa. Kakkua on siellä tehty jostain 70-luvulta asti, aikana jolloin hyydytetyt kakut eivät olleet yleisiä. Tarina kertoo kakuista yleensä piittaamattoman isoisän suostuneen maistamaan tätä kerran, ja sen jälkeen syöneen vain tätä. Liivatteen käyttö ei aina ollut leipojalle tuttua ja joskus kerrotaan "kakkua" tarjotun suuresta kulhosta ja jälkiruokakulhoista. Ohjeessa on määrä liivatejauheelle ja ehkä on ollut -lehtiä.

Mansikkajäädykekakun ohjeen löysin jostain lehdestä (Me-lehti kukaties) ennen kaksoisrippijuhlia, ja sitä varten pakastan aina muutaman rasian tuoremansikkasosetta. Suunnileen samalla koristelullakin on tätä gluteenitonta kakkua tarjottu juhlissamme.

Kolibrikakkukin on hyvä gluteeniton kakku, alkuperaisen ohjeen tuorejuustotäyte on runsas ja puolikkaasta annoksesta saa isoonkin kakkuun sekä täytteen että kuorrutuksen. Koristeeksi on riittänyt eriväriset nonparellit ja ylioppilaslakkinen keramiikkalammas. Kakku muistuttaa porkkanakakkua.

Ananaskakkua Dr Sugar-blogistit tekivät toissa kesänä, ja kakku oli niin näyttävä, että tein semmoisen serkun tyttären YO-juhliin vuosi sitten, kun olin ostanut puolisolle joululahjaksi tohottimen. Uhkarohkeasti ensimmäinen yritys taas suoraan juhlaan. Kakku oli niin näyttävä ja suosittu, että siitä tuli suvun perinnejuhlakakku. Oikeastaan kakku on helppo näyttävyyteensä nähden.

image.jpg

Suklaaspray-kuorrutetta tilasin Juhlakaupasta ihan sen helppouden vuoksi ja koska nyt pakastin etukäteen tehtyjä juustokakkuja. Koristeeksi riitti sokerimassapioni, joka ensin koristi rommikakkua. Juustokakku näet ei mahtunut pöytään ensin vaan vasta toisessa kattauksessa.