3BF33875-61BA-451E-BAEC-AA40C3214C62.jpg

Sain lokakuun paketissa SNY-pariltani vyyhdin vironvillaa ja parini itse laatiman ohjeen huovutettuihin lapasiin. Aloitin jo syyslomalla lokakuun viimeisellä viikolla, välillä neuloin muuta, ja nyt 14. marraskuuta olen näin pitkällä, että puolen peukalon päästä pääsen huovuttamaan. Edellinen huovutusyritykseni muutama vuosi sitten ei todellakaan mennyt kuin Strömsössä. Äiti neuloi kylässä käydessään lapaset, jotka jäivät minun huovutettavakseni. Vaikka olin ommellut muovipussit lapasten sisään, pääsivät pussit liikkumaan ja lapasten etu- ja takaosa tarttui monesta kohti kiinni. Toista peukaloa en onnistunut pelastamaan. Nyt äiti suhtautui aika epäilevästi, kun kerroin neulovani huovutetavaa...

image.jpg

Lisää kuvia lupaan, kun lapaset ovat valmiit. Tämä vironvilla on ollut miellyttävää neulottavaa, luistaa bambupuikolla sopivasti eikä ole liian löysäkierteistä. Lankaa on vaikka kuinka paljon, jos huovutus onnistuu, niin voin neuloa toiset samanlaiset.

Tässä huovutuksen jälkeen. Edellisen kerran virheistä oppineena sain muovipussitettua lapaset kunnolla ja topakan venyttelyn jälkeen aivan sopivan kokoiset. Taidan jättää rannekkeen reunaan nuo pikkutupsut koristeiksi, niillä kiinnitin ne muovipussit lapasten suulle.

48EF5A16-06B2-4674-9B7E-72923A3E8C25.jpg