image.jpg

Ensimmäisen kerran taisin syödä macaroneja Chamonix'ssa. Siellä oli viehävä pikku kauppa, jossa oli lukuisia houkuttelevia, erivärisiä ja eri makuisia leivoksia. Olivat sekä kauniita että herkullisia. Pitkään uskoin, että macaron-leivokset ovat käytännössä mahdottomia saada onnistumaan kotikeittiössä. Viime kesänä osui silmiini Dr.Sugar-blogissa otsikko, joka lupasi täydellisen macaron-reseptin. Minuun teki vaikutuksen ohjeen vinkit perusteluineen, ja kokeilin ensimmäisen kerran. Vaaleansinisiä, limecurd-täytteellä. Onnistuivat täydellisesti. Kesän mittaan leivoin kyläpaikkoihin tuliaisiksi useamman värisiä ja makuisia, onnistuivat edelleen hyvin. Talvella lupasin leipoa niitä ystävän juhlaan, mutta kuiva talvi-ilma kuoretti leivonnaiset yllättävän nopeasti, ja ehkä siksi osa vinoutui uunissa. No, useamman erän jälkeen sain juhlaankin tarpeeksi monta sievän näköistä, ja iloinen perhe söi ne rumemmat. Näissä sävytin värin juhlan teemaan valkoista, ruskeaa ja violettia pienellä messingin sävyllä, eli kullankeltaisia nonparelleja pinnallle. Nyt keväällä ja kesällä onnistuvat taas ihan hyvin, joten ensi talvena osaan varautua kuivaan ilmaan. Täytteeksi olen laittanut lime- tai raspberrycurdia tai suklaakakun kinuskikreemiä tai banaaniaromilla maustettua kinuskikreemiä. Se banaaninmakuinen on ollut parasta. Makutomusokeriakin olen käyttänyt, näistä osa päätyi kakunkoristeeksi.

image.jpg

Tässä luotto-ohjeeni, kiitos Dr.Sugarin blogisteille, ilman näitä vinkkejä en olisi ikinä uskaltanut edes yrittää. Puolikkasta annoksesta tulee juuri sopivasti pellillinen, toisen pellillisen voikin sitten tehdä toisenvärisiä.

http://drsugars.blogspot.fi/2016/06/macarons-taydellinen-resepti.html#comment-form

image.jpg

Nyt leivoin vaaleanpunaisia sukulaisperheeseen tyttövauvan rotinoiksi, vadilla ovat ne rumat, jotka jäävät kotiporukoille herkuiksi. Täyteenä on Kakkukatrin banaani-kinuski-täyte. Todella herkullinen versio.