C55ACE4F-FDC2-4737-A83E-BF1AE0545FDD.jpg

KESÄKUU

Koulujen kevätlukukausi loppui, ylioppilaat saivat lakkinsa, ammattiin valmistuneet juhlansa, juhlavieraat vatsansa täyteen voileipäkakkuja ja lusikkaleipiä. Kesäloma alkoi tonttukoululaisillekin. 

Kuten ensimmäiset lomailevat ihmisperheetkin tontut suuntaavat huvipuistoon. Keskellä laajaa peltoaukeaa näkyy jo kauas kirjavia huvipuistolaitteita. Tontut ovat innoissaan ja suunnittelevat, miten parhaiten saisivat kierrettyä mahdollisimman monessa laitteessa ja kieputtimessa. 

Kultasuu haaveilee vesivuotistoradan pärskeistä, helteisenä päivänä päälle roikkuva vesi vilvoittaa ja myrskyisestä merestä erottaa vain suolan puuttuminen vedestä. Toiset tosin ovat sitä mieltä, että koskenlaskua saa kokea ihan tarpeeksi, kun tarkkailee turisteja Kuusamon Kitkalla tai Kukkolankoskella Torniossa. Punaposki haluaa ehdottomasti Twisteriin, koska siellä olo on kuin höyhen myrskytuulessa. Twister saa muidenkin kannatuksen ja ehdottomasti on päästävä kaikkiin vuoristoratoihin. Junkers vähän arveluttaa, mutta huvipuistossahan nyt ollaan, eikä olla mitään pelkuriporukkaa!

Kieputtimissa päivä kuluu nopeasti, ja maailmanpyörässä tontuille tulee mieleen jo työasiat: täältä voisi pienen kiikarin kanssa nähdä paljon lasten tekemisiä, miinuksia jonoissa etuiluista ja tönimisestä, plussaa turvatoimien noudattamisesta, kaikki kiukuttelut näkyisivät. Kukaan ei varmaan kiinnittäisi huomiota porukkaan, joka kiertää koko päivän maailmanpyörää.

Tontut kuulevat huhun, että Tuurin kyläkaupalle on pystytetty tivoli - olisiko se lomamatkan seuraava kohde ennen Särkänniemeä, Puuhamaata ja Linnanmäkeä. Linnanmäen maailmapyörästä näkeekin kauas, ihan Kallioon, Nesteen pääkonttorille ja Herttoniemeen asti!
 

Emily Wu, Larry Engelmann: Kuin höyhen myrskytuulessa

Beate 5 pistettä

Repu 4 pistettä

Anne 2 pisterttä

Laiskiainen 2 pistettä