IMG_1158.jpg
Elokuussa oli Taito-lehdessä (4/23) mielestäni kaunis kaarrokekirjoneulepaita, jota varten tilasin ihan ohjeenmukainen langan ohjeen väreissä. Lanka on Säie Woolin paksua, aran- merinolankaa: vaalea sävyä Barely bloomed ja tummansininen Heart of the night.

Kratti-paidan on suunnitellut Jenna Kostet, ja lehden kuvauksen mukaan inspiraatio on tullut metsän tummista sävyistä ja ihmeellisistä aarteista. Kratti on kuitenkin mytologian huutava kummitus, joka tosin vartioi aarteita. Huutava kummitus eikyllä ensimmäisenä tule mieleeni tästä kirjoneulekuvioista, jossa on minusta enemmän kukkia kuin kummituksia. . 

Aloitin neulomisen jo syyskuussa, osan 7päivää7aloitusta-haastetta, tuolloin neuloin vain pääntien resorin. Välillä neuloin kaksi suurta testineuletta ja kaksi lahjahuivia ja muita pieniä töitä. Loppiaisen jälkeen otin tämän neulottavaksi, neuloin tätä myös töissä tauoilla. Puolitoista hihaa ja viimeisen kymmenen senttiä helmaa neuloin parissa päivässä, kun pikkuisen flunssaisena lepäilim kotisohvalla. 

IMG_1157.jpg

Ohjeenmukaiset nypyt neuloin pääntielle ja hihansihin, mutta helmaan en halunnut niitä lisäämään leveyttä lantiolle. Taito-lehdessä on ollut useampi malli, joissa neulotaan nyppyjä reunoihin: Helmilija-mekko ja Mimmi-paita tämän lisäksi. Paita painaa huikeat 617 grammaa.