705BA5B2-A187-44A6-9F13-CDF6073D2F8C.jpg

Oswald-enon kanssa metsästä haettu kuusi on sulatettu lumesta ja jäästä kylpyhuoneessa yösi ajan ja on tuotu olohuoneeseen pellavanvärisen, punaisella kantatun kuusenmaton päälle tukevaan kuusenjalkaan.

Kuusi koristellaan yhdessä. Koristeita onkin iso laatikollinen, ja jokaisella koristeella on oma tarinansa. Ensin isä tarkistaa kuusen kynttelikön, ja yllättäen tänä vuonna kaikkiin kynttilöihin syttyy valo eikä tarvitse käydä monimutkaista ja työlästä varalampun testausta läpi. Joskus se varalamppukin on ollut rikki, ja sen vuoksi rikkinäisen lampun löytäminen vanhasta valosarjasta epätoivoinen tehtävä. Kuusen koristelu aloitetaan siis ripustamalla kynttiläsarja ensimmäiseksi ja sitten hopeinen tähti latvaan. Äiti asettelee sähkökynttilöihin muoviset sädekehät, joista osa jo napsahtelee poikki ihan vain vanhuuttaan.

Äiti on hankkinut lasisia lintuja oksille: on pöllöjä, punarintoja, kolibri, höyhensiipisiä leivosia, joista kultainen on oksalle ylimmälle ripustettava Sylvia. Kuuseen ripustetaan kaksikymmentäneljä kultaista käpyä ja tusina punaisia palloja. Joonaksella ja Mintulla on omat baby's first chrismas -pallonsa. Osa palloista on pulleita kissoja ja Skotlannista matkamuistoksi ostettuja skottiruutuisia joulupukkeja. Ritva-täti on neulonut jo kymmenenä vuonna uuden neulotun punavalkoisen joulupallon kuusenkoristeeksi ja rungon vierelle tukevimmalle oksalle asetellaan joulupukkien jousitrio, jonka Äiti-Nieminen on nuorena tyttönä ostanut Amerikasta. Tärkeälle paikalle ripustetaan lasten koulussa askartelemat olkikoristeet.

Kun pallot ja muut koristeet on saatu kaikkien mielestä kauniisti paikoilleen, kietoo äiti lopuksi hopeanauhat kuusen ympärille. Niemiset pitäytyvät joulukuusen kanssa perinteisissä väreissä: vihreä kuusi, punaisia ja kultaisia koristeita, hopeanauhat ja ihan muutama muunvörinen lintukoriste. Olki näyttää kynttilänvalossa ihan kullanväriseltä. 

Kolibri Kati Hiekkapelto

Beate 8 pistettä

Possu 5 pistettä
Repu 3 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 3 pistettä 

Anne 2 pistettä

Anjuska 1 piste

Mira 1 piste