FA27071D-A503-436B-8D31-95497C431F16.jpg

On muodostunut jo perinteeksi, että ennen neljättä adventtia Niemisille on kutsuttu ystäviä glögi-iltaan. Kaikesta joulutohinasta rauhoitutaan yhdeksi illaksi viettämään aikaa yhdessä mukavassa seurassa. Samalla kokoonpanolla vietetään elokuussa rapukestejä ja joskus pääsiäisbronssia.

Tällä kertaa paikalle on päässyt Oswald ja Anna, Ritva-täti ja naapurin Heikki ja Lila, Vanajan perhe ja Joonaksen Mikko-kummi. 

Minttu ja Joonas ovat laatineet ohjelmaksi joululauluarvuuttelun Bumtsi Bum -tyyliin, ja kolmeen joukkueeseen jakautuneina kilpaillaan tosissaan joululaulutietämyksestä. Mikko säestää pianolla oikeaa laulua, joka lauletaan yhdessä. Voiton vie pisteen erolla Ritva, Heikki ja Lila. 

Glögin kanssa nautitaan pieniä voitaikinaleivonnaisia, joissa on täytteenä vuohenjuustoa tai savulohta ja kapriksia, piparkakkuja homejuustoa kanssa ja kauden makeita satsumia. Aikuiset saavat maistella vuosikertaglögejä ja lapsille on erilaisia mehuglögejä.

Ilta sujuu rattoisasti ja kaikista tuntuu rentouttavalta viettää hauska ilta yhdessä, vaikka onkin kiireisin jouluvalmisteluaika. Äiti-Niemisen mielestä on turhaa juosta itseään ennen joulua niin uuvuksiin, ettei jouluna jaksa edes nauttia kaikesta, mitä on saanut aikaiseksi. 

Beate 7 pistettä

Repu 3 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 3 pistettä 

Possu 3 pistettä

Anne 2 pistettä

Anjuska 1 piste

Mira 1 piste