t
Voileipäkakun tekeminen oli minusta aika pelottavan ja monimutkaisen kuuloista. Vanhin lapsista kuitenkin rakastaa voileipäkakkuja, "suolaisia", kuten hän pinenä voileipäkakkuja kutsui. Naapurin Irma ja ystävän mies tekevät todella herkullisia voileipäkakkuja, joten heiltä saamani rohkaisun innoittamana tein ensimmäisen voileipäkakkuni esikoisen rippijuhliin. Välissä oli savolohi-smetana-tahnaa, kasvistäytettä ja munavoita. Kuvaa tuosta ei taida olla, mutta hyvää se oli. Sittemmin hankkiuduin Marttojen voileipäkakkukurssille, ja opin, että reunat kannattaa leikata veitsellä tasaiseksi, ja että nykyisillä tuorejuustoilla kuorruttaminen on maailman helpointa vanhaan notkistettuun sulatejuustoon verrattuna. 😊 Miten en tätä itse keksinyt! Martta-kurssin vetäjä kannusti rohkeasti tekemään, ja samalla kurssilla opin tuulihatturullan ja monta muuta pikkusuolaista tarjottavaa juhliin. Kaikista myös pakastusvinkit. Työkaverilta sain neuvon käyttää pelkkää vaaleaa leipääa, niin tulee raikkaampi kakku kuin happamesta tummasta leivästä.
Hesarin Juhlat-liittestä bongasin esikoisen yliopilasjuhliin Juustovoileipäkakun, jota tein nytkin, vaikka tämä juhlakalu ei homejuustosta tykkääkään.
Juustovoileipäkakku
I täyte: sekoita
150 g sinihomejuustomurua
300 g tuorejuustoa
1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
Suolaa ja pippuria
II täyte: sekoita
100 g emmentaljuustoraastetta
100 g tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
Suolaa ja pippuria
Kokoa kakku vuokaan tai ainakin tuorekelmun päälle. Kostuta leivät maidolla tai kasvisliemellä. Jätä I-täytteestä kolmasosa kuorrutukseen. Vuorotellen täytteitä kerrosten väliin. Kääri kakku tiiviisti kelmuun ja laita kylmään, painoksi päälle vaikkapa leikkuulauta. Kuorruta kakku I-täytteellä. Lämpimään veteen kastellun veitsen avulla kuorrutusta voi tasoittaa. Koristele erilaisilla juustoilla, kasviksilla, saksanpähkinöillä...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.