425BD973-A44E-4B1F-8B02-417BDB2A3FEB.jpg


Joulunodotusta rytmittää hauskasti joulukalenterit. Niitä Niemisen perheessä onkin useita: omia ja yhteisiä. Seinällä on perinteiset kuvakalenterit: partiolaisten adventtikalenteri, jossa adventteina paljastuu kynttilöitä, ja itsenäisyyspäivänä Suomen lippu ja kolmastoista päivä Lucia-neito. Kaikessa ennalta-arvattavuudessaan partiokalenteri on tärkeä perinne. Päivän lehden mukana on tulleen kuvakalenterin luukkujen numeroilla osllistuu arvontoihin.

Minttu on saanut perinteisen itsetehdyn kalenterin. Pussukkaseinävaatteen on mummo ommellut äidille tämän ollessa pikkutyttö. Numeroiduista tilkkutaskuista paljastuu pieniä herkkuja, kynsilakkaa, koulutarvikkeita tai Lego-hahmoja.

Joonakselle on koottu vanhaan, tyhjään olutkoriin 24 erilaista limsaa  tai muuta juomaa. Pullot ja tölkit on kääritty sanomalehtipaperiin ja paketit suljettu punaisella nauhalla.

Äiti on ostanut itselleen lankajoulukalenterin, josta on tullut erilaisia suloisia ja yllättäviäkin lankoja: ohuenohutta nokkoshamppulankaa. Jouluaattona odottaa suuri paljastus, suuri vyyhti lankaa, toivoo äiti. Tai jokin hauska ohje, johon lankoja voisi käyttää. 

Perhe seuraa myös sähköisiä joulukalentereita. Harry Potter -sivustolla on joka päivälle jokin maaginen tehtävä, askarteluohje tai tietokilpailu. Suklaayhdistyksen luukut ovat arpoja, joilla voi voittaa suklaata, mitäpä muutakaan. Positiivarien luukuissa kilkattavat joululaulut. Blogien kirjoittajilla on myös omia joulukalentereita lukijoidensa ilona. Onkin hauska seurata leivontablogistin päivittäisiä herkkuohjeita tai koirablogin joululaulupotretteja.

Beate 6 pistettä

Repu 3 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 3 pistettä 

Possu 3 pistettä

Anne 2 pistettä

Anjuska 1 piste