80E71BA8-F829-415E-AEE0-28ADAE2B65C0.jpg

Taito-lehden joulunumeron Anu Ahoniemen suunnittelema Juhla-paita oli mukava ja nopea ohje. Päätin neuloa samalla ohjeella toisen paidan,koska minulla oli varastossa kolme vyyhtiä Rouva Silmusolmun sport-vahvuista merinosukkista, jotka olin ostanut villapaita-ajatuksella.

Neuloin M-koon mukaan nelosen puikolla ja noudatin ohjetta helman pituuteen ja hihoihin asti. Hihoista neuloin pitkät ja ranteeseen neuloin 20 kerrosta kierrettyä joustinneuletta, helmaa neuloin kymmenisen senttiä pidemmäksi, koska uskon käyttäväni enemmän lantiolle ulottuvaa kuin napaan yltävää paitaa. 

FEAC52E1-281F-494B-BFEA-214518920DAD.jpg

 

Langasta varoitettiin jo Rouva Silmusolmun verkkokaupassa, että voi päästää väriä, mitä en tietenkään huomannut tilatessasi. Neuloessa sormet olivatkin välillä siniset, ei kuitenkaan koko aikaa, joten luotan, ettei vaate käytössä värjää kaikkia muita vaatteita. Kasteluveteen väriä irtosi kuitenkin aika vähän, mutta käytin lopuksi kuumassa etikkavedessä.  Lankaa kului melkein kaikki kolme vyyhtiä, mutta silti yllättävän vähän. Jos olisin neulonut ensin hihat ja sitten helman, olisin saanut  langan kulumaan kokonaan.

Paidasta tuli aika ihana, ja oli edelleen nopea ja mukava neulottava. Tällä ohjeella voisin neuloa kolmannenkin, mutta ilman pidennettyjen silmukoiden kerroksia, niiden tilalle muutama normaali sileä kerros. Kuten kuvasta näkyy, aina minä vedän hihoja 3/4 pituisiksi kasaan. Katselun jälkeen en mitenkään pingottanut, oioin vain kuivumaan tasolle.