Huovisen leipomon Joonas-munkit ovat suunnilleen parasta mitä tiedän, ainakin ihanimmat syömäni munkit. Pieniä, kuohkeita ja maukkaita. Joonas-munkit tehdään rahkamunkkitaikinasta, leipomon taikinan kohotusainetta en tiedä, mutta kokeilin Kotilieden blogista vastaantullutta reseptiä. Rahkamunkit ovat nopeita tehdä, ainekset vain sekoitetaan ja nostatukseen käytetään leivinjauhetta, uppopaistetaan öljyssä, ja kas, ovat valmiita.
RAHKAMUNKIT (noin 14 kpl)
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
0,5 dl juoksevaa rasvaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,75 tl suolaa
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään, sekoita kosteat aineet keskenään. Sekoita kumpikin seos keskenään, taikinaa ei tarvitse vaivata, huolellinen sekoittaminen riittää. Pyörittele jauhotetulla käsillä pieniä, pyöreitä munkkeja (pingispallo on hyvä koko). Lämmitä öljy 170-180 asteiseksi (lämpömittari on oikeasti kiva apuväline tässä) ja paista munkkeja n. 3-4 minuuttia kullanruskeiksi, käännä tarvittaessa.
Maistuu ihanalle lämpimän kaakaon kanssa kylmänä talvipäivänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.