Pieni jäätelöaamupala parvekkeella
Sukulaistyttö on vierailulla, ja hänen äitinsä toive leipomisten suhteen oli marengit, joten leivoin tyttöjen kamssa pellillisen marenkeja. Tällä kertaa käytimme Pina Colada -makutomusokeria ja väriksi valikoitui pinkki, vaikka yritin mainostaa ananaksenkeltaista, ja päälle värikkäitä nonparelleja. Tomerat neidit naureskelivat, kuinka prinsessamaisia marengeista tuli; ovathan neidot jo ohittaneet prinsessaiän.
Marenginteosta jäi keltuaisia, joten kokeilin parini lähettämää jäätelön perusohjetta ja maustoin sen Marianne-crush-pussin lopulla.
JÄÄTELON PERUSOHJE
4 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1 dl glukoosisiirappia
Mausteita oman maun mukaan: marjoja, hilloa, vaniljaa, likööriä, suklaata, pähkinöitä...
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta kattilassa kerma, maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Jäähdytä ja jäädytä jäätelokoneessa tai pakastimessa ( vähintään viisi tuntia) ja vatkaa muutaman kerran jäätymisen aikana.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.