Pieni jäätelöaamupala parvekkeella

 image.jpg

Sukulaistyttö on vierailulla, ja hänen äitinsä toive leipomisten suhteen oli marengit, joten leivoin tyttöjen kamssa pellillisen marenkeja. Tällä kertaa käytimme Pina Colada -makutomusokeria ja väriksi valikoitui pinkki, vaikka yritin mainostaa ananaksenkeltaista, ja päälle värikkäitä nonparelleja. Tomerat neidit naureskelivat, kuinka prinsessamaisia marengeista tuli; ovathan neidot jo ohittaneet prinsessaiän. 

Marenginteosta jäi keltuaisia, joten kokeilin parini lähettämää jäätelön perusohjetta ja maustoin sen Marianne-crush-pussin lopulla.

JÄÄTELON PERUSOHJE

4 keltuaista

1 dl sokeria

2 dl kermaa

1,5 dl maitoa

1 dl glukoosisiirappia

Mausteita oman maun mukaan: marjoja, hilloa, vaniljaa, likööriä, suklaata, pähkinöitä... 

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta kattilassa kerma, maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Jäähdytä ja jäädytä jäätelokoneessa tai pakastimessa ( vähintään viisi tuntia) ja vatkaa muutaman kerran jäätymisen aikana.