664B21EC-E878-47A3-BC9D-CA99C4B7D590.jpg

Kun joutuu pitämään kesäloman pätkissä, niitä pätkiä on sekä alku- että loppukesästä. Tämän lomaviikon vietimme Kainuussa, Katinkullassa. Sää on ollut vaihteleva: aluksi oli 30 asteen hellettä, jolloin rauhoituimme mökkiin, kävimme kävelemässä ja ostamassa tötteröjäätelöitä, viihdyin myös rannallaja uimassa. Kun sää viileni nopeasti, läksimme Kajaaniin, jossa kauppojen ja torin lisäksi vierailimme taidemuseossa ja linnanraunioilla, ja tytär bongasi viehättävän teehuoneen, Tsaikan. Tsaikastsa sai valita runsaasta irtoteevalikoimasta, mitä teetä haluaa, ja teetä sai ostaa mukaankin. Lisäksi heillä on aivan ihastuttava teeterveiset-palvelu. Voi valita mieleistään teetä, joka pakataan postituspussiin, vastaanottajan tiedot ja terveiset päälle, ja Tsaikan väki postittaa pienen kirjeen. 

37D43AD0-7801-4910-9E0F-5B63C59094C2.jpg

http://www.kajaani.fi/fi/palveluopas/kulttuuri/kajaanin-taidemuseo/nayttelyt

Katinkullassa on kiva käydä jumpissa, minä tykkään kokeilla uusia jumppia täällä, koska täällä moni muukin on ko jumpassa aloittelija, ja viikon aikana on erilaisia ryhnäliikuntatunteja tarjolla. Tänä vuonna kokeilin saunajoogaa notkistamaan neulomisesta jäykistynyttä rankaani. 

36688E18-A304-400D-ACDA-DA9C33824659.jpg

Usein olen leiponut jollain uudella ohjeella, mutta nyt tein vain salaattilisukkeita grillatuille ruoille. Yhteishyvä-lehdessä oli kivoja ohjeita, jotka jäävät reseptiarkistooni. Semmoinen perinteinen kenkälaatikko täynnä lehdistä leikattuja lappusia. Joskus yritimme liimata parhaita vihkoon, mutta vihkosta tuli sekava. Lapset innostuivat tänään paistamaan lettuja (amerikkalaisia pannukakkuja) päiväkahville. Nautimme ne mansikoiden ja lakkakastikkeen kanssa.