63CF62F2-83FB-43C9-AF2A-A44C40CAF7A8.jpg

Vaikka äiti-Niemisen on nostalgiaan taipuvainen ja rakastaa perinteitä ja niissä pitäytymistä, taipui hän tonttuovi-innostuksen edessä. Kun oli nähty monia upeita kuvia toinen toistaan kekseliäämmistä ja hauskimmista tonttuovista, ja TV:n joulukalenterissakin tonttukoulun tontut hiippailivat ihmisten kotiin tarkkailemaan, niin ilmestyi tonttuovi Niemisillekin ensimmäisen kerran. 

Lasten askartelema tonttuovi on jälleen ilmestynyt olohuoneen seinälle, portaiden viereen. Oven eteen lapset jättävät usein herkkuja tonttuja varten: piparkakkuja, rusinoita tai herkkujuustoja, vaikka Joonas nauraakin, että luulevatko siskot tonttua hiireksi ja uhkaa kiusallaan tuoda hiirenloukun juuston alle. Glögimukia äiti ei kuitenkaan antanut jättää lattialla, se voisi mennä vahingossa jonkun jalan tai pölynimurin alla rikki, onhan se haurasta lasia.


Tytöt suunnittelevat jättävänsä glögin olohuoneen pöydälle, ja rakentavansa kirjoista, äidin lankakorista ja pöytäliinan pitsistä portaat, joita pitkin tontun on helppo kiivetä juomaan. Eikä sillä edes tarvitse olla seitsemän peninkulman saappaita tai taikapapua kiipeämiseen.

Beate 2 pistettä

Repu 2 pistettä

Donna Leonin Haurasta lasia oli päivän kirja. Venetsiassa käydessä selitin kyllästyksiin asti matkakumppaneille Donna Leonin kirjojen tapahtumia.