033587AC-B40A-4184-9614-A0D6D03304F1.jpg 
MAALISKUU

Tarkkailijatontut ovat löytäneet mielenkiintoisen tilaisuuden, johon he livahtavat ovenraosta mukaan: ompeluseuran. Salissa istuu jo monta naista käsitöiden kanssa ja iloinen puheensorina ja hersyvä nauru kuuluu huoneesta. Eteisessä on vielä muutama rouva riisumassa toppatakkeja ja pipojaan ja kaivamassa laukuistaan iloisenkirjavia pussukoita. 
Elmeri-tonttu on vielä mukana, hän teki oman uransa lähinnä tarkkailemalla koululaisia ja lasten kerhoja, aikuisten harrastukset ovat hänestä mielenkiintoisia. Täällä ei kukaan juoksentele ympäriinsä eikä naulakoillakaan kukaan näytä ryöstävän kaverin pipoa päästä. Mutta kuitenkaan kukaanei ompele, vaikka piti olla ompeluseura. Naisilla on neulan sijasta puikot ja virkkuukoukut.

Mitäs täällä onkaan valmistumassa, taitaa olla ihan villasukkien vuodesta kysymys, vai onko tämä jokin villapaitatehdas, aika ja moni kertoo neulovansa huivia. Mikä ihme on mysteerihuivi? Westillä kuuluu olevan menossa mysteerihuivi, ja monta iloisenvärisillä lankayhdistelmillä tehtävää huivia onkin tulossa. Joku huokailee, että huivi on niin suuri, että lopussa on ainakin 1984 silmukkaa kierroksella ja niitä kerroksia on vielä monta. Sukkafinlandiastakin puhutaan, koreita sukkia on tulossa ja se taitaa olla joku kilpailu. Siis neulontanopeus- ja tarkkuuskilpailu! Tuohan pitää viedä pukille ideana lahjapajan väen kannustamiseen. Keväthangille on tulossa koreita, paksuja villapaitoja; islantilaisneuleet, norjalaisneuleet vilahtelevat puheissa puikkojen viuhuessa. Joku kuitenkin neuloo vaatimattomasta, harmaasta langasta tutunnäköistä paitaa: luotolaisia Elmeri on nähnyt kalastajilla jo toistasataa vuotta sitten - perinneneue pitää pintansa.

George Orwell: 1984

Repu 2 pistettä

Beate 2 pistettä

Anne 1 piste