2F230D64-2E22-4202-9390-BD31CF545D34.jpg7590F8CA-BBC2-473A-BDEC-22198BAFA65C.jpg

Jo viime kesänä huomasin Annin uunissa -blogista ohjeen ihaniin mansikkaminikkakuihin. Viime kesänä nämä jäivät leipomatta, ja tulivat mieleen, kun mietin leivonnaisia perhepiirissä vitettäviin rippijuhlimme. Lidlistä olin ostanut tusinan söpöjä, silikonista minikokoisia rengaskakun mallisia muffinssivuokia. Taikinaa riitti näiden lisäksi kahdeksaan tavalliseen muffinsiin. 

https://www.anninuunissa.fi/ihanat-jogurtti-mansikkakakut/

Minulla oli pakastimessa viime kesältä vielä tuoremansikkasurvosta; tuoreena sauvasekoittimella soseutettu mansikkasurvos on pakastettunakin aivan tuoreen mansikan makuista. Äidillä oli tapana säilöä mansikoita soseutettuna, ja talvella sosetta sekoitettiin maustamattomaan jogurttiin, aivan ihanaa ja raikasta. 

Rippijuhlat vietettiin ihan vain perhepiirissä, paikalla oli oman perheen lisäksi nuoren kummit, mummi ja serkku. Konfirmaation jälkeen söimme uusia perunoita ja savulohta vihersalaatin ja couscous-salaatin kanssa. Jälkiruokana ”kakkukahvit”, makeina näiden mansikkakakkusten lisäksi ananaskakku, lakritsaisia lusikkaleipiä ja kaura-hedelmäkeksejä. (Niitä, jota leivoin ison taikinan jo ystävän tyttären lakkiaisiin). Ruoka maistui, ja ananaskakussa olin tyytyväinen, että vähensin turejuustotäytteen sokerimäärää vaihtamalla vaniljatuorejuuston maustamattomaksi ja jättämällä lisäsokerin pois, hillon makeus riitti ja kakusta tuli raikas.

https://blogit.meillakotona.fi/drsugar/ananaskakku/

917126CB-D67D-4B2C-8037-0B66B96E4E01.jpgE3A72A83-CFB6-4E9F-B1D6-D4AB268B42F6.jpgA6DBDAC2-B668-4363-9277-604AE65829A2.jpg