SLY-parini lähetti heinäkuun paketissa erilaisia mustikkapiirakan ohjeita, joista kokeiluun päätyi ensin Mantelinen mustikkapiirakka, olihan paketissa myös mantelimassapaketti.

IMG_0338.jpg

Mantelipohja

150 g mantelimassaa raastettuna

125 g leivontamargariinia

0,5 tl suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

 

Täyte

3 kananmunaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

250 g maitorahkaa

1/4 dl sitruunamehua

3 dl mustikoita

 

Sekoita pehmeä voi mantelimassaraasteen kanssa, ripottele suola joukkoon, sekoita jauhot taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halk, 27 cm) ja esipaista 175 asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää  jauhoseos munasokerivaahtoon. Sekoita vaahtoon rahka ja sitruunamehu, käntele mustikat sekaan varovasti. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle. Jatka piirakan paistamista puoli tuntia. Maku paranee päivien myötä.

IMG_0339.jpg