A550C186-85B7-44B4-9832-AF8FE54283F3.jpg


Niemisten olohuone on muuttunut Korvatunturin lahjapajaksi, on aika paketoida joululahjoja. Isä ja lapset ovat käyneet päivällä pitkällä luontoretkellä, patikoineet 5 km luontopolun, istuneet nuotiolla syömässä eväitä ja paistamassa makkaraa. Koski ei ollut vielä ollenkaan jäässä, vaikka muuten onkin jo vähän lunta ja pakkasta. Poluilla oli vielä ihan hyvä kävellä. Lapset näkivät eläinten jälkiä ja Joonas huomasi lumiukon vilahtavan polun poikki.
Äiti  on sillä aikaa käärinyt kauniisiin papereihin lasten lahjat. Joulupukki voi sitten tuoda ne yllätyksenä.  Aikuisten lahjoja paketoidaan yhdessä.

Radiosta kuunnellaan joululahjavalvojaisia ja ulkosuomalaisten puhelintoivekonserttia. Radioon soittajat lähettävät joulutervehdyksensä kotimaan sukulaisille ja toivovat toinen toistaan tunnelmallisempia joululauluja.

Paketoinnin helpottamiseksi osa lahjoista pakataan ensin johonkin sopivaan laatikkoon, joten vanhasta suklaakonvehtilaatiksta voi löytyä villasukat ja kuulokelaatiksta otsalamppu. Mintun kummisetä pakkasi kerran konvehtirasiaan irtokarkkeja ja lahjatoiveena olleita puntia. Lahjapaperit ja -kääreet valitaan jokaisen lahjansaajan lempiväreistä ja -kuvioista. Mummille enkelipaperia ja isotädille punaisia tonttuja. Joonas pohtii, jaksetaanko tänäkin vuonna kirjoittaa pakettikortteihin hauskoja, lahjaa kuvaavia runoja vai riittääkö, että kirjoitetaan saajien etunimet.
Mintun ja äidin mielestä runojen keksiminen on kaikkein hauskinta, joten Joonas saa papereita, teipata sekä solmia ja kihartaa nauhoja, kun äiti ja Minttu kirjoittavat värssyjä kortteihin. 

Kun Oswald-eno oli koulussa, oli heidän luokallaan hauska luokkaretkirahan ansaintatapa, kun luokkalaiset olivat kirjakaupassa paketoimassa lahjoja. Oswald oli harjoitellut etukäteen mummin kanssa käärimällä kirjoja mainoslehtisiin. Oswald onkin monta kertaa muistellut, miten kirjakaupassa myytiin yllättävän muotoisia esineitä kirjojen lisäksi, katttapallo yåtaisi olla hankalin paketoitava. Mutta silti se oli helpompi homma kuin serkuilla, jotka olivat jalkapalloseuran talkoissa paketoimassa isossa marketissa, jossa myytiin pulkkia, jääkiekkomailoja ja jättinallekarhuja. Yleiskoneet, kahvinkeittimen  ja  porasetit sentään myytiin laatikoissa.

Alkoi olla liian helppoa, ja kirja palautui sopivasti lainasta. Vanha kunnon Kustaa Vilkunan Etunimet. Possu kirii edelleen
 

Beate 7 pistettä

Possu 5 pistettä
Repu 3 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 3 pistettä 

Anne 2 pistettä

Anjuska 1 piste

Mira 1 piste