Korinttikeksitkin ovat vanha ohjeeni - jostain Kotilieden joululeivonnaisnumerosta nuorena tyttönä löytämäni. Leivon näitä aina joskus jouluksi. Ovat helppoja ja nopeita leipoa, ja ohjetta kannattaa noudattaa oikomatta. Itse olen unohtanut välistä kanelin, eivät maistuneet niin hyville. Kerran en viitsinyt sivellä maidolla, joten taikinaa tarttuivat huonosti yhteen ja kekseistä tuli turhan lehteviä, muistaakseni en ole koskaan voidellut näitä millään, joten ovat mattapintaisia... joskus paistan minuutin liian kauan, ja palavat reunoilta, kuten tällä kerralla.

99F8E322-D127-4000-AE8F-942CF6CCF5AC.jpg

KORINTTIKEKSIT (n. 20 kpl)

100 g vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

40 g voita tai margariinia (pehmeää)

25 g tomusokeria

Kanelia

3 rkl maitoa

50 g korintteja

(Voiteluun kananmunaa)

Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja nypi rasva joukkoon. Lisää tomusokeri ja maitoa sen verran, että taikina on kiinteää ja helposti käsiteltävää. Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla pari minuuttia.

Kauli taikina neliöksi (noin 23x23 cm) ja jaa keskeltä kahtia. Sivele toinen puolisko lopulla maitotilkalla ja sirottele päälle korintit ja runsaasti kanelia. Käännä toinen taikinapuolisko päälle ja painele taikinalevyt toisiinsa kiinni. Kauli levyä jauhotetulla kaulimella suuremmaksi (ja voitele kananmunalla) ja paloittele taikinapyörällä ruuduiksi. 

Paista 200 asteessa 10-20 minuuttia ja jäähdytä ritilällä. Säilyvät tuoreen makuisina viikon verran tiiviissä purkissa.