7D14F339-9C2D-4573-A332-B13CB06B23D0.jpg

Leivotaan-lehdessä oli houkuttelevia, italialaisia makeiden leivonnaisten ohjeita. Ensimmäisenä leivoin ihanan rommirusinakakun, johon tulee mantelijauhoja ja mannaryynejä. Oikeasti leivoin tämän jo monta viikkoa sitten, mutten ole ehtinyt kirjoittamaan ohjetta ylös.

Rusinat pitää vain muistaa laittaa edellisenä iltana rommin marinoitumaan, muuten kakku oli helppo tehdä ja herkullinen, ja säilyy useamman päivän hyvänä jääkaapissa.

TORTA DI SEMOLINA

1,5 dl rusinoita marinoidaan (vähintään) yön yli 4 rkl:saa rommia

5 dl maitoa

10 g voita

1 dl mannasuurimoita

1 dl mantelijauhoja

0,5 tl jeivinjauhetta

0,75 dl sokeria

2 tl + 2 rkl tomusokeria

2 kananmunaa

Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa, lisää voi ja anna sen sulaa. Ota kattila liedeltä ja sekoita mannasuurimot maitoon. Sekoita leivinjauhe ja sokeri mantelijauhoja ja sekoita seos kattilaan. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. (ohjeessa pitäisi puuteroida valutetut rusinat tomusokerilla, mutta lehden kuvassa olivat painuneet kakun pohjalle ihan samaan tapaan kuin minun oikaisemassani ohjeessa)

Vatkaa munat ja 2 rkl tomusokeria kuohkeaksi isossa kulhossa. Sekoita maito-jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja lisää rusinat ja rommi. 

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 22 cm irtopohjavuokaan. Kannattaa myös voidella ja jauhottaa reunat. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia, laske uuninlämpö 175 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Puuteroi pinta tomusokerilla ja tarjoa kylmänä.

 

Sukkaprojekti ei ole nyt edennyt varren 5 cm pidemmälle. Australian Masterchefiä katsoessa olen neulonut vanhaa huivoprojektiani.