3ECC66E2-0C6D-4173-91ED-375B8A132C8F.jpg

Koristeelliset kakut -lehdestä löysin vuosia sitten vaniljapikkuleipien ohjeen, ja tästä ohjeesta on tullut luotto-ohjeeni vaaleille pikkuleiville. Taikina on nopea ja helppo tehdä, sitä tarvitsee seisottaa jääkaapissa vain puoli tuntia ja sitä on helppo käsitellä ja kaalia, lisäksi pikkuleivät pitävät muotonsa erinomaisesti paistamisen aikana. 

Yksillä tyttären synttäreillä järjestin toimintapisteitä ja yhdellä pisteellä 9-10-vuotiaat tytöt saivat leipoa näitä pikkuleipiä. Taikinan olin tehnyt ennen vieraiden tuloa jääkaappiin. Tytöt leipoivat ja paistoivat ja saivat omat keksinsä mukaan kotiin. Useampi äiti kehui jälkeenpäin, miten hauskat synttärit olivat olleet ja kotiin viedyt keksit olivat sekä hyvä idea että hyviä keksejä. (Muita toimintapisteitä oli isoveljien pitämät lautapeli- ja tietokilpailupiste, arvaa montako makaronia purkissa -piste jne)

Esikoisen rippijuhliin olin leiponut ison annoksen pikkuleipiä. Tarjotin, jolla ne olivat, kaatui ja melkein kaikki pikkuleivät menivät rikki. Tuli muuten hyvää Pappilan hätävaraa tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kanssa, eikä kukaan arvannut kyseessä olleen ruokalistan yllättävän muutoksen.

VANILJAPIKKULEIVÄT

125 g voita 

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljauutetta/ vaniljasokeria/ vähän vaniljajauhetta

4 dl vehnäjauhoja

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri, ei tarvitse vatkataan vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vanilja ja sekoita. Lisää vehnäjauhot. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia. ( kerran annoin olla yön yli, taikina muuttui liian kovaksi) 

Kauli jauhotetulla alustalla, ota piparimuotilla kuvioita ja paista 200 asteessa 5-8 minuuttia. Näiden kuuluu jäädä ihan vaaleiksi, korkeintaan hieman reunasta kullanruskeaksi.

C3717E6B-4656-412A-A9C6-761F1584D33A.jpgC106C6D9-EE20-4F0B-A8E7-7EC3872DB7A0.jpg