image.jpg

Tämä ohje löytyi muutama vuosi sitten Kakkumonsterin blogista. Kokeilin ensin puolikasta annosta 24 cm vuoalla. Upeanmakuinen ja tuhti suklaakakku, jota söi ensin oma perhe ja puolikkaan kakun vein työpaikan kahvihuoneeseen. Tämä on ollut sen jälkeen luotto-ohjeeni kakuksi suuriin tilaisuuksiin: olen leiponut tämän kakun lasten ylioppilasjuhliin, ystävän kirjanjulkaisujuhlaan ja työkaverin läksiäiskahville. Nyt lupasin kakun työpaikan bileisiin ja samalla vaivalla leivon pienemmän kakun serkkutapaamiseen. Aikaisemmin olen puolittanut ohjeen ja paistanut 24 cm kakkuvuoassa, nyt jaoin kokonaisen ohjeen 24 cm ja 20 cm vuokiin. Kakkumonsterin ohjeessa neuvotaan paistamaan kolmessa 20 cm vuoassa tai yhdessä isossa n. 28 cm vuoassa.

IMG_0452.jpg

Koristeena kierrätetty kukka, jo kolmannessa kakussa, mutta sitä ei ollutkaan tarkoitus syödä.

Pohja;

2,5 dl vahvaa kahvia

4 dl kaakaojauhetta

1,4 dl ranskankermaa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

285 g pehmeää voita

4 dl sokeria

5,5 dl fariinisokeria

4 kananmunaa

2 tl vaniljauutetta

Vaahdota ensin voi, lisää sokerit ja vaahdota. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Lisää ranskankerma ja vanilja. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kahvin kanssa. Kaada vuokaan/vuokiin. Paista 160 asteessa 30 min (jos taikina on jaettu kolmeen vuokaan) jos taikina on yhdessä isossa vuoassa, paista noin tunti. Kokeile tikulla, milloin kakku on kypsää. Muistelen, että puolikasta taikinamäärää yhdessä vuoassa olen paistanut ainakin 50 min. Nyt paistuminen kesti vähän yli tunnin.

Täyte ja kuorrutus eli suklaakinuskikreemi

Keitä ensin kinuski: 

225 g (2,8 dl) sokeria

65 ml vettä

85 ml kermaa

70 g voita

1 tl vanilja-aromia

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, keitä keskilämmöllä kunnes sokeri liukenee ja sen jälkeen kovemmalla lämmöllä kunnes seos muuttuu ruskeaksi, ota kattila liedeltä ja lisää kerma. Tässä vaiheessa seäos kiehuu voimakkaasti. Nosta takaisin liedelle ja lisää voi. Sekoittele kunnes voi sulaa ja kinuski on tasaista.

Kakun kuorrutteeseen tulee kinuskiannoksen lisäksi 450 g suklaata ja 450 g pehmeää voita. Paloittele suklaa kulhoon ja kaada kuuma kinuski suklaan päälle, sekoittele, jotta suklaa suklaa ja seoksesta tulee tasainen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, jos kinuski on liian lämmintä voi sulaa siihen, mikä ei ole tarkoitus. Vaahdota voi ja vatkaa kinuski voivaahtoon.

IMG_0449.jpg

Serkkutapaamiseen pitää leipoa jotain muuta, oma perhe söi tämän kakun