image.jpg

Työntäyteinen työviikko alkaa olla voiton puolella. Koko viikon olen tehnyt tavallista pidempiä päiviä, joutunut päivän mittaan muuttamaan suunnitelmia ja hyppäämään toisille avuksi jne. Omiakin tehtäviä olisi ollut ihan täydelle työpäivällä, lisäksi eilen alkoi sataa juuri työajan lopulla, joten jäin tekemään rästitöitä ja odottelin sateen loppumisen. Pyöräilymatka kotiin sujuikin kuivana.

Tänään selailin pitkästä aikaa leivontablogeja ja Kakkumonsteri oli leiponut houkuttelevan kookos-persikkakakun. Pikainen kaapin tutkiskelu ja kaikkea tarvittavaa löytyi - sokeri toisin riitti juuri ja juuri. Kakkutaikina on nopea ja helppo tehdä, ja Kakkumonsterin ohjeet olen todennut luotettaviksi jo kauan sitten. Paistoin kakkua tunnin ja 15 minuuttia, kokeilinkin tikulla, eikä tuntunut tarttuvan tikkuun. Silti kakusta tuli vähän likilaskuinen, vien sen työkavereille kesäyllätyksenä, en olekaan pitkään aikaan leiponut töihin, ja aina voi vedota koekakkuun.

http://kakkumonsterinkakut.blogspot.com/2019/07/kookos-persikkakakku.html

 

KOOKOS-PERSIKKAKAKKU

175 g voita

1,75 dl sokeria

3 kananmunaa

6 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta 

1 tl vaniljasokeria

Ripaus suolaa

1 tlk/ 400 g kookosmaitoa

1,5 dl kookoshiutaleita

200 g persikoita (säilykepersikat käyvät)

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kookosmaidolla kanssa. Lisää lopuksi kuutioidut persikat. Sekoita.

Paista voidellussa ja kookoshiutaleilla jauhotetussa, n 2 litran vuoassa 175 asteessa uunin alaritilällä noin tunti.