8C68EFB2-0822-4664-92AE-08F6F8B13F02.jpgA3765CB4-2B5A-44AA-8151-75EAD9DC9BD0.jpg

Lehtileikevarastoa selatessani löysin kauan sitten jostakin lehdestä talteen ottamani omana-suklaakakku ohjeen, en ole tätä koskaan tehnyt, mutta nyt ohje tuntui sopivan tähän jouluun. Leikkeen mukaan ohje on Karoliinan kahvimylly -kahvilan omistajan lehdelle antama ohje. (ET vuodelta 2008? toisessa mukanaolevassa sivussa seuraavalla sivunumerolle lukee noin) Minulla oli kotona vaniljakastiketta lukuunottamatta kaikkia aineksia, joten senkin vuoksi helppo tehdä. Ohjeen mukaan kakku tehdään 28 cm irtopohjavuokaan, tein sen korkeareunaisen 20 cm vuokaan ja sain näyttävän, korkean kakun. Koristeluun käytin kuivattuja omenasiivuja ja erilaisia sokerihelmiä.

SAKSALAINEN OMENAKAKKU

Suklaakakkupohja

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

0,5 tl leivinjauhetta

80 g hasselpähkinärouhetta

100 g tummaa suklaata

50 g voita

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Jäähdytä hieman. Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon, lisää pähkinärouhe ja voi-suklaaseos. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Sokerikakkupohja

2 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri, lisää vehnäjauhot varovasti sekoittaen, paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Omenamousse

6 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 g valkosuklaata

2 dl omenasosetta (+3 dl omenasosetta kakun väleihin)

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja vaniljakastike erillisissä astioissa. Sulata valkosuklaa. Yhdistä vaahdot ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana moussemassaan. Mausta omenasoseella. 

Kokoa kakku: nosta suklainen kakku alimmaksi irtopohjavuokaan, levitä pintaan omenasosetta. Nosta päälle sokerikakkupohja, levitä pinnalle omenasosetta. Lusikoi päällimmäiseksi omenamousse. Hyydytä viileässä seuraavaan päivään.