D8C386E8-01D5-48B4-90EA-FD09B3224C18.jpg

Tänä viikonloppuna olen rentoutunut monella tapaa. Asioiden tekeminen ja valmiiksi saaminenkin on joskus rentouttavaa. Perjantai-iltana kävin kaverin kanssa vesijumpassa, lauantaina toisen kaverin kanssa katsomassa Sirpa Rydman show´ta (hyväntekeväisyyskohteena muotinäytöksessä tyttöjen orpokoti Intiassa) ja illalla keskityin neulomiseen. Aloitin sukkaprojektin... en olekaan ennen neulonut mitään näin ohuesta puuvillalangasta, villalangasta jotain, koska puikot oli ennestään. Nyt sunnuntaina kannoimme autotallista viimeiset putkiremonttievakot eli talvitakit vaatehuoneeseen. 

Perjantaina sain SNY-parini lähettämästä paketista valkosuklaalevyn, ja tänään ostin Leivotaan-lehden, jossa oli taas monta ihanaa ohjetta, joita teki mieli heti kokeilla. Koska en ole ehtinyt syödä vielä valkosuklaata, leivoin siitä mutakakkua.

VALKOSUKLAA-PORKKANAMUTAKAKKU

150g valkosuklaata

100g voita

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhetta

2 dl porkkanaraastetta

Kuori ja rahasta porkkanat hienoksi. Paloittele suklaa ja sulata varovasti kattilassa voin kanssa.

Sekoita munat ja sokeri. Kääntele vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu muna-sokeriseokseen. Lisää ja sekoita suklaa-voisipa. Lisää ja sekoita porkkanaraaste taikinaan.

Kaada paperoituun 24 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua, koristele puuteroimalla kakun pinta tomusokerilla.

6773EC8D-0A44-4728-B1AA-1D1364FEA053.jpg