8521FDD4-AF03-4ACA-AE59-24DA80545FCE.jpg

Mummilan punaherukat olivat kypsiä, ja Pirkka-lehdessä oli ranskalaisen marjapannarin, clafoutiksen ohje. Kolilla käynnin jälkeen leivoin tämän iltapalaksi sillä aikaa, kun mummi lämmitti saunan. Kotona saunomme hyvin vähän, mutta mummilaan puusaunassa on mukava saunoa pehmeissä löylyissä.

Clafoutikseen sopivat muutkin kauden marjat ja hedelmät kuin punaherukat. Kirpeä punaherukka ei yleensä maistu perheen nuorisolle, mutta tässä pannukakussa maistuvat hyvin. Tarjosin pannarin ilman lisukkeita, mutta vaniljajäätelö lämpimän pannarin päällä olisi juhlistanut arki-iltapalan.

0FD73A99-7924-447E-BB90-09C78825C566.jpg

PUNAHERUKKA-CLAUFOUTIS

25 g voita

3 kananmunaa

1 dl sokeria

2,5 dl valmista vaniljakastiketta

0,5 dl maitoa

1,5 dl vehnäjauhoja

Ripaus suolaa

3 dl punaherukoita

 

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike, maito ja voisula. Sekoita suola jauhoihin ja siivilöi tämä seos taikinaan, (no, lisäsin suolan suoraan enkä siivilöinyt jauhoja) 

Voitele n. 27x18 cm kokoinen uunivuoka ja kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele päälle n 2 dl punaherukoita ja kaada loput taikinasta päälle. 

Paista 175 asteessa n. 15 min ja ripottele tämän jälkeen loput marjoista pannukakun pinnalle. Tarkista, että pinta on tarpeeksi hyytynyt tässä vaiheessa, etteivät marjat uppoa taikinaan. Jatka paistamista vielä 20 min. Calgoutis saa jäädä sisältä meheväksi.  Kun pannukakku on jäähtynyt haaleaksi siivilöi pinnalle tomusokeria.

7943BE12-A0F5-44AC-8E26-299E5A4A0973.jpg

Akka-koli