Joulupäivän jälkiruoaksi leivoin luumujuustokakun marenkikuorrutteella. Paistoin 20 cm vuoassa suklaisen pohjan, hyydytin luumujuustotäytteen 23 cm vuoassa ja tein yhden valkuaisen italialaisen marengin kuorrutteeksi. Täytteeseen en lisännyt yhtään sokeria, mutta jos haluaa makeaa kakkua, niin sokeria kannattaa lisätä.
LUUMUMARENKIKAKKU
Pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl juoksevaa margariinia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rasva. Paista 170 asteessa 20-30 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja.
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g mascarponejuustoa
1 prk luumumarmeladia
(Sokeria maun mukaan, tilkka konjakkia)
3 dl kermaa
4 liivatelehteä
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juustot, marmeladi ja mausteet. Liuota liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana juusto-marmeladiseokseen. Sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan. Hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään jääkaapissa.
Marenki:
1 munanvalkuainen
50 ml vettä
25 ml sokeria
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Kuumenna pienessä kattilassa vesi ja sokeri 121 asteiseksi ja lisää ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkuaisvaahtoon. Jatka vatkaamista kunnes marenki on noin huoneenlämpöistä. Levitä kakun päälle ja koristele kakku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.