IMG_0349.jpg

 

Olimme serkun kanssa mökkeilemässä ja oli aikaa leipoa. Vuokramökillä on vaatimattomampi varustus ja raaka-ainevarasto koin kotona, mutta paljon saa aikaiseksi kun vain on uuni ja vatkain (vatkain helpotti, vispilälläkin olisi onnistunut) Leivoin homejuustopullia ja kääretorttua, koska halusin testata sly-parini lähettämää vaahtoainesta - vaniljalle maistui ja toimi oikein hyvin kääretortussa mansikkahillon kanssa, kun torttu syötiin samantien.

 

IMG_0352.jpg

ÄDELOSTBULLAR

2,5 dl kädenlämpöistä maitoa

25 g hiivaa

1 dl rahkaa

1 rkl huoneenlämpöistä voita/margariinia

0,5 tl suolaa

8 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 dl kermaa

2 keltuaista

100 g sinihomejuustomurua

Voiteluun 1 muna ja pinnalle kuminaa

Liuota hiiva maitoon, lisää rahka, rasva ja suola ( ruotsalaisessa  ohjeessa lisätään myös 1 rkl sokeria). Lisää jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Kohota 30 min. 

Sekoita kattilassa kerma ja keltuaiset, kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon sinihomejuustomurut.

Kauli taikina n. 30x40 cm levyksi, leikkaa neliöiksi ja lisää neliön keskelle täytettä, nosta reunat ylös ja nipistele kiinni. Nosta pullat saumapuoli alaspäin leivosvuokiin. Kohota 30 min. Voitele munalla ja koristele kuminalla (ihan hyviä tuli ilman tätäkin vaihetta) Paista 225 asteessa 10-12 min.

IMG_0354.jpg