IMG_0278.jpg

Yksi juhlien kakuista oli viherherukka-kinuski-juustokakku. Käytin siihen ohjeeksi jotain perusohjetta sovellettuna näihin makuihin, joita löytyi kaapista ja pakastimesta. Se siitä tarkasta suunnittelusta: "kas, täällä on rasiallinen viherherukkasosetta, käytetäänpä se siihen juustokakkuun... ja mikäs siihen sopisi kaveriksi? Kondensoidusta maidostahan voi keittää kinuskia, sitä siis" Jotenkin näin kakun leipominen meni. Pohjana on digestive-keksi-voi. Pohjan päälle kerros purkillinen tuorejuustoa, kolme tuntia keitettyä (siis se säilykepurkki kattilaan, jossa on vettä) kondensoitua maitoa (tässä vaiheessa kävin kaupassa, ja huomasin, että valmiiksi kinuskiksi keitettyäkin on myytävänä) purkillinen kermaa vaahdoksi vatkattuna, ja nelisen liivatelehteä kylmässä vedessä liuotettuna ja kuumaan vesitilkkaan liotettuna. Toinen kerros samoin, mutta kinuskin tilalla viheherukkasosetta pari dl ja sokeria maun mukaan. Kokkosin kakun halkaisijaltaan 23 cm vuokaan ja pakastin. Kuorrutin kakun jäisenä suklaasprayllä, jota tilasin Juhlakaupan verkkokaupasta. Purkki on aika iso, joten riittää muihinkin kakkuihin. Ainetta pitää lämmittää vesihauteessa, jotta kaakaovoi sekoittuu kunnolla muihin aineksiin. Koesuihkautin keittiössä, mikä oli virhe, tuntui, että kaakausuihketta leijui ilmassa vielä pitkään, ja se meni hengittäessä keuhkoihin asti - no, ei ehkä sentään, yskitti kuitenkin. Varsinaisen kakun kuorrutuksen tein ulkona. Helppo ja näyttävä kuorrute. Värivalinta harmittaa sen verran, että jos olisin tilannut vaikka vihreää, niin sillä olisi saanut hyvän kuorrutuksen serkun pojan toivomaan teletappikakkuun. Samettinen pinta näyttää varmasti hyvältä Hipsu-kakun päällä. Siihen kakkuun palaamme aikanaan...

image.jpg

Osa onnitteluruusuista 🌹